Nek of rugklachten? hoofdpijn? Body Stress Release helpt!

Ervaart u klachten als pijn in rug of nek, hernia, whiplash, hoofdpijn, duizeligheid, maag- en darmproblemen, pijn of verdoofd gevoel in armen en benen? Dan is Body Stress Release iets voor u! Deze klachten worden namelijk vaak veroorzaakt door vastzittende spierspanning.

Deze vastzittende spierspanning (body stress) ontstaat door overbelasting. Ieder mens wordt dagelijks blootgesteld aan verschillende vormen van belasting, mentaal en fysiek. Wanneer deze te groot is (bijvoorbeeld door een ongeluk) of regelmatig (bijvoorbeeld door werk, hobby of sport), kan het lichaam de spanning niet meer op een natuurlijke wijze verwerken en wordt deze vastgezet in de spieren.

Deze vastzittende spierspanning maakt het lichaam stram en kan pijnklachten geven. De zenuwen in het lichaam komen onder druk te staan. Dit veroorzaakt een verstoring van het zenuwstelsel wat irritatie geeft en waardoor de communicatie van en naar de hersenen niet optimaal verloopt. Hierdoor functioneert het lichaam niet goed en wordt het minder efficiënt. Fysieke prestaties worden moeilijker en het herstel gaat minder snel. Emotioneel/mentaal kun je steeds minder aan. Zo raakt het lichaam steeds verder verwijderd van een optimale gezondheid.

Body Stress Release (BSR) is een gezondheidstechniek die het lichaam helpt deze vastzittende spierspanning weer los te laten. Wat BSR nu zo speciaal maakt is in de eerste plaats dat de techniek zacht en vriendelijk is. Daarnaast is het nauwkeurig. Door middel van lichte druktests op verschillende plaatsen op het lichaam wordt de juiste plaats en richting van vastzittende spierspanning bepaald. Vervolgens wordt het lichaam, door lichte, handmatige drukimpulsen gestimuleerd de vastzittende spierspanning weer los te laten. Het lichaam verstrekt hierbij dus zelf de benodigde informatie. Verder blijft tijdens de behandeling de cliënt volledig gekleed.

BSR zet een proces in gang van loslaten en herstellen. Het natuurlijk helend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Op deze manier pak je de bron aan van de klachten en niet alleen de symptomen. De techniek is ontwikkeld in Zuid Afrika begin jaren 80 en inmiddels toegepast op duizenden cliënten. De resultaten zijn verbluffend!

Dit artikel is in juli en augustus in lokale nieuwsbladen verschenen.