Kees Varkevisser

Body Stress Release Kees VarkevisserIk ben Kees Varkevisser en sinds 2003 gediplomeerd Body Stress Release Practitioner. In eerste instantie begonnen in Zwolle, maar na een verhuizing heb ik sinds 2009 mijn praktijk in Uithoorn.

Na afronding van mijn studie Rechten aan de VU te Amsterdam in 1998 ben ik o.a. werkzaam geweest in de accountancy. Dit betekende veel zitten achter de computer, wat de nodige belasting gaf aan mijn rug, nek en schouders. Ook hou ik van sporten en fysiek bezig zijn, dus ook op dat gebied vraag ik veel van mijn lichaam. Gelukkig ontdekte ik Body Stress Release.

Body Stress Release voelde in elk opzicht gewoon goed: de eenvoud van de techniek, de milde manier van behandelen en natuurlijk de resultaten. Dit wilde ik ook gaan doen!

Zo gebeurde het dat ik in april 2003 vertrok naar Zuid Afrika voor de vijf maanden durende opleiding. Een prachtige tijd, waarin ik en mijn medestudenten heel veel geleerd hebben. Ik zat in een leuke internationale groep van 18 studenten uit Nederland, de VS, Nieuw Zeeland, Schotland en Zuid Afrika. Allen waren, vanwege hun goede ervaringen met BSR, naar Rondevlei gekomen, om daar aan de Body Stress Release Academy tot practitioner te worden opgeleid.

In 2014 kreeg ik de kans om als leraar aan de slag te gaan op de Academy voor Body Stress Release in the UK. Dus naast het prachtige Rondevlei in Zuid Afrika is er nu ook een opleiding tot Body Stress Release practitioner in de mooie, schilderachtige omgeving van Dorset, dichtbij het plaatsje Dorchester. Naast mijn eigen praktijk in Uithoorn mag ik hier een aantal weken per jaar jaar les geven en enthousiate studenten ons prachtige vak bijbrengen.