Protocol Covid-19 / Coronavirus

Voorafgaand aan het consult

Heeft u verkoudheids-, griep- of koortsverschijnselen? Of één van uw gezinsleden? Bent u onlangs in aanraking geweest met iemand met corona-besmetting? Annuleer dan de afspraak (dit kan dan zonder kosten binnen de normale annuleringstermijn van 24 uur voorafgaand aan het consult).

Ik zeg zelf de afspraak af als ik verkoudheids-, griep- of koortsverschijnselen bemerk bij mijzelf of een gezinslid.

Behoort u tot de risicogroep (70+ en/of kwetsbare gezondheid)? Dan bespreken we samen of een afspraak mogelijk is.

Mijn wachtruimte en toilet worden gedeeld met andere praktijken, waardoor controle over hoeveel mensen er aanwezig zijn in de wachtruimte en gebruik maken van het toilet moeilijk te overzien is. Er wordt zorggedragen voor hygiëne in wachtkamer en toilet, maar aangezien het gedeelde ruimtes betreft is de controle hierop moeilijk. Daarom het verzoek:

Kom zoveel mogelijk op de afgesproken tijd binnen en kom zoveel mogelijk alleen.

Ik probeer de agenda zo te plannen dat cliënten elkaar zo min mogelijk treffen in de wachtruimte.

Indien u toch even moet wachten, raak dan zo min mogelijk aan, ook niet het aanwezige leesmateriaal.

Ga zoveel mogelijk thuis naar het toilet.

Tijdens het consult

Handen desinfecteren bij binnenkomst van de praktijk.

Ik geef geen hand ter begroeting; ik hou waar mogelijk 1,5 meter afstand.

Hoesten of niezen in de elleboog; gebruik papieren zakdoekjes.

U gooit zelf de gezichtstissue weg na de release.

Wanneer u op de rug op de behandelbank ligt, vraag ik u niet te praten, door de neus te ademen en waar mogelijk het hoofd af te wenden.

Indien gewenst kan ik met een mondkapje werken.

Ik was/desinfecteer mijn handen direct na de release.

Betaling bij voorkeur via pin (zoveel mogelijk contactloos).

Na het consult

Ik ventileer mijn behandelruimte zoveel mogelijk.

Na elk consult zorg ik voor schoonmaak van de behandelruimte en pinautomaat.